Linkedin

Elementa

Elementa

Elementa is een tussenvoorziening voor hoogbegaafde kinderen die vastlopen binnen het reguliere onderwijssysteem. In een samenwerking tussen de gemeenten Amstelveen, Ouder-Amstel, Uithoorn en Aalsmeer, het samenwerkingsverband Amstelronde Passend Onderwijs en de School of Understanding, is deze voorziening gestart. 

 Bij Elementa is er een onderwijsaanbod en een zorgaanbod. Op die manier blijven kinderen zich cognitief ontwikkelen, leren ze de vaardigheden die ze nodig hebben binnen het onderwijs en komen ze weer goed in hun vel te zitten. Naast het zorg- en onderwijsaanbod is er ook ruimte voor talentontwikkeling. Elke ochtend beginnen we met de levensles. Dan bespreken we onderwerpen zoals omdenken, character strengths en geluk. We hebben een groot atelier waar bijzondere kunstwerken tot stand komen, een huiskamer waar je rustig een boekje kunt lezen en een fijne speelhoek waar je samen met de lego of kapla kunt bouwen. Naast dit aanbod is er natuurlijk ook veel aandacht voor de cognitieve doelen. Elk kind start ‘s morgens met een incheck. Hierin wordt besproken aan welke doelen ze die dag gaan werken. Het werk wordt besproken en gecompact. Ieder kind krijg de doelen van zijn of haar leerjaar en ook worden eventuele hiaten aangepakt. Als een kind toe is aan terugkeer naar de school van herkomst, gaan we ook werken met de methodes die daar worden gebruikt. Op die manier sluiten we weer goed aan.

 Schiet er nu ook een kind bij je te binnen waar je vragen over hebt of handvatten voor zoekt wat betreft de begeleiding? Schroom dan niet om contact op te nemen. Dit kan via een OT (Amstelronde) of bij het netwerk HB (netwerkhb@amstelronde.nl). Wellicht lukt het hierna om zelf verder te gaan met begeleiding of we kunnen kijken of de leerling op zijn/ haar plek zou zijn bij Elementa.

Meer informatie te vinden in de Elementa informatiefolder.